Privacy policy

Politica de confidențialitate


Această politică de confidențialitate definește modul în care noi, SC Angelica's Essentials SRL, colectăm, utilizăm și stocăm datele tale personale atunci când accesezi sau interacționezi cu site-ul nostru angelicasessentials.com

În acest document vei afla care sunt datele pe care le colectăm și prelucrăm sau pe care ni le-ai pus la dispoziție prin accesarea angelicasessentials.com.

În continuare, ne vom referi colectiv la URL-urile de mai sus cu denumirea de “website” / “site”.

Persoana vizată pentru informarea căreia am creat această pagină de confidențialitate este orice utilizator al website-ului și ne vom referi în continuare la aceasta prin “tu”.

Această Politică de confidențialitate este aplicabilă din data de 12 Februarie 2024.

Cuprins

  1. Cine suntem
  2. Ce date prelucrăm
  3. Cum colectăm aceste date
  4. De ce sunt colectate aceste date
  5. Cine procesează datele colectate
  6. Partajarea datelor tale personale
  7. Pentru cât timp iți sunt stocate datele
  8. Cum sunt protejate informațiile tale cu caracter personal
  9. Care sunt drepturile tale
  10. Informații detaliate despre procesarea datelor tale personale
  11. Transferul datelor cu caracter personal
  12. Confidențialitatea minorilor
  13. Modificări în politica de confidențialitate
  14. Definiții

1. Cine suntem

Angelica’s Essentials SRL este o societate organizată care funcționează în conformitate cu legile din Romania, sediul social în Str. Drogheriei Nr. 32, 307285 Moșnița Nouă Timiș, Romania, înregistrata la Oficiul Național al Registrului Comerțului, sub nr. J35/4011/2023 , CUI 48967244.

Adresă email de contact: angelicasessentials@gmail.com .

2. Ce date prelucrăm la Angelica’s Essentials SRL

În funcție de natura și scopul interacțiunii cu Angelica’s Essentials (abonarea la newsletter, completarea formularului de contact, crearea și administrarea contului de client, plasarea și procesarea unei comenzi, înregistrarea la un eveniment sau orice conversație telefonică), este posibil să colectăm următoarele tipuri de date:

Adresa ta de email este necesară în toate formularele noastre, în mod specific daca dorești:

  • Să plasezi o comandă la Angelica’s Essentials
  • Să te abonezi la newsletter
  • Să completezi și să trimiți formularul de contact
  • Date legate de identitatea ta, precum nume, prenume, adresă de email și numar de telefon, sex, numele companiei, profesie, adresă, oraș, țară, domeniu de activitate, număr de angajați și poziție geografică.
  • Date legate de navigare - date legate de modul în care folosești website-ul, incluzând: adresa IP, browser folosit, durata navigării, istoricul căutărilor, sistem de operare folosit, limbă și pagini vizualizate.
  • Date despre vizitele tale în site: acestea pot include URL-uri complete, secvența de click-uri către, prin și de la website-ul nostru, informații sau produse vizualizate / căutate, durata vizitelor pe anumite pagini, informații privind interacțiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.
  • Date despre rețele de socializare folosite în momentul în care utilizezi funcționalitățile noastre.

3. Cum colectăm aceste date

Datele tale pot fi colectate în diferite moduri.

Pot fi colectate direct când comunici cu noi prin intermediul creării unui cont nou, când te abonezi la newsletter sau completezi orice alt tip de formular din site, când descarci resurse, ceri acces la cursuri sau când te înregistrezi la evenimentele noastre.

De asemenea, iți colectăm datele când comunici cu Angelica’s Essentials prin email sau telefon.

O alta formă de colectare a datelor tale se întâmplă în momentul în care ne trimiți informații spre publicare în blogul Angelica’s Essentials, în platforma de eCommerce.

Angelica’s Essentials colectează date și indirect, prin intermediul cookies-urilor.

Te rugăm să citești Politica de utilizare a cookies-urilor care a fost creată pentru a te ajuta să înțelegi mai ușor această tehnologie, precum și modul în care o folosim în site-urile noastre.

4. De ce sunt colectate aceste date

Angelica's Essentials SRL colectează și folosește datele tale personale:

  • Pentru a-ti afișa website-urile și conținutul acestora
  • Pentru a-ti permite să folosești serviciile noastre
  • Pentru a-ti permite să ne contactezi
  • Pentru a-ti oferi newsletterele, produsele și serviciile pe care le-ai cerut
  • Pentru a te anunța asupra noutăților și schimbărilor legate de website-uri și gama de produse /servicii Angelica’s Essentials
  • Pentru a ne susține drepturile și obligațiile stipulate în contractele semnate cu utilizatorii, precum și alte obiective legale

Folosim cookies-uri și marcatori pentru:

A îmbunătăți experiența ta în site-uri, precum:

  • Recunoașterea dispozitivului tău, astfel încât să nu fii nevoit să introduci aceleași informații de mai multe ori la rând pentru același scop
  • Recunoașterea numelui de utilizator și a parolei pe care ni le-ai oferit odată, pentru a nu fi nevoit să le introduci din nou în fiecare pagină care cere aceste informații.

A analiza traficul și datele din site-uri pentru:

  • Măsurarea numărului de utilizatori astfel încât să facem site-urile mai ușor de folosit și să răspundă mai rapid cererilor tale
  • Evaluarea comportamentului tău de navigare și accelerarea căutărilor tale
  • A ne ajuta să înțelegem mai bine cum ne folosești site-ul, astfel încât să îl îmbunătățim.

Utilizarea informațiilor tale în modurile descrise mai sus este permisă de legea aplicabilă în domeniul protecției datelor, pentru că este:

  • Necesară pentru interesele noastre legitime în urmărirea scopurilor descrise mai sus iar interesele tale de confidențialitate nu prevalează asupra acestora, în niciunul dintre cazuri (de exemplu, pentru îndeplinirea obligațiilor și drepturilor dintr-un contract, inclusiv Termeni și Condiții)
  • Necesară în unele cazuri pentru a ne îndeplini responsabilitățile legale, cum ar fi prezentarea de informații autorităților sau organismelor de reglementare
  • Necesară în unele cazuri pentru îndeplinirea unei sarcini în interes public, pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor în instanță sau în cazul în care prelucrarea se referă la informații cu caracter personal aflate evident în domeniul public
  • În circumstanțe limitate, procesate exclusiv cu consimțământul tău pe care îl obținem periodic, cum ar fi atunci când optezi să primești comunicări de marketing sau pe email.

5. Cine prelucrează datele colectate

Datele tale sunt prelucrate de către angajații Angelica's Essentials SRL delegați cu:

  • Administrarea site-ului
  • Administrarea cursurilor și resurselor
  • Administrarea clienților și a cererilor lor
  • Sarcini legale

Angelica's Essentials SRL, ca operator de date, am luat toate măsurile de securitate necesare pentru a preveni accesul neautorizat, dezvăluirea, modificarea sau distrugerea neautorizată a datelor.

Prelucrarea datelor se realizează folosind computere și/sau instrumente IT, urmând procedura internă în scopul clar specificat și acceptat de către utilizator.

6. Partajarea datelor tale personale

Nu vindem datele tale cu caracter personal către terțe părți.

Pe lângă operator, în anumite situații, datele pot fi accesibile pentru terțe parți precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, dacă este necesar, ca persoane împuternicite de Operator.

Acestea sunt obligate prin contract să mențină confidențialitatea datelor și să le folosească exclusiv în scopul pentru care le-au fost furnizate.

Lista acestor terțe parți poate fi cerută de la Angelica's Essentials SRL în orice moment.

În ultimul rând, am putea dezvălui datele tale:

  • În situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilitați persoanelor vizate, ca urmare a participării lor la diverse concursuri și campanii promoționale organizate de Angelica's Essentials SRL prin intermediul website-ului
  • Pentru a ne conforma unor mandate legale, legi și proceduri legale, inclusiv cereri din partea autorităților de reglementare
  • Dacă se consideră că divulgarea este necesară sau potrivită pentru protejarea drepturilor, proprietății sau securității Angelica's Essentials SRL, a clienților noștri sau a altor parți interesate. Această divulgare include schimbul de informații cu alte companii sau organizații în scopul protejării împotriva fraudelor sau falsificărilor.

Link-urile către site și terțe părți

Website-ul nostru ar putea conține link-uri către diverse site-uri, platforme și rețele de socializare administrate de terțe părți pe propriile servere, organizații și companii asupra cărora Angelica's Essentials SRL nu are control.

Prin urmare, sub nicio circumstanță nu putem fi considerați responsabili pentru modul în care datele sunt colectate și prelucrate de către aceste terțe părți.

Iți recomandam să citești politicile de confidențialitate aplicabile pentru orice terță parte către care ar putea direcționa link-urile noastre, astfel încât să înțelegi cum iți sunt folosite datele personale de către acestea.

7. Pentru cât timp iți sunt stocate datele

Angelica's Essentials SRL păstrează datele tale personale doar pentru perioadă necesară pentru scopurile explicate la articolul 4.

Perioada de stocare variază în funcție de datele în chestiune, deoarece poate fi afectată de natura și scopul colectării lor. De asemenea, anumite obligații legale stipulează o anumită perioadă de stocare.

Când te abonezi la newsletterele noastre sau descarci resursele gratuite, iți stocăm adresa de email, numele și prenumele, până în momentul în care te dezabonezi (link-ul de dezabonare este inclus în toate email-urile noastre, chiar în partea de jos a mesajului).

Când contactezi Angelica's Essentials SRL folosind orice metodă de contact (email, număr de telefon, formular de contact), datele tale vor fi stocate pentru o perioadă nedeterminată.

Când ești clientul nostru pe platformă sau prin cumpărarea de produse în angelicasessentials.com, îți prelucrăm datele personale pe toata durata raporturilor contractuale și ulterior conform obligațiilor legale care revin în sarcina Angelica's Essentials SRL (în cazul documentelor justificative financiar-contabile, termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

Dacă ne contactezi pentru a deveni partener sau afiliat, datele tale vor fi stocate pentru întreaga durata a contractului și pentru cinci (5) ani începând din momentul terminării contractului.

Datele legate de conturile de utilizator pe care le-ai creat vor fi stocate pentru întreaga durata a înregistrării și pentru șase (6) luni începând din momentul cererii de ștergere a datelor.

Datele colectate folosind cookies-uri sau marcatori vor fi stocate pentru diferite perioade de timp în funcție de natura și scopul cookies-urilor. Pentru mai multe informații te rugăm să citești Politica de utilizare a cookies-urilor.

8. Cum sunt protejate informațiile tale cu caracter personal

Datele tale personale sunt stocate pe serverele securizate ale Shopify, platforma de eCommerce folosită de angelicasessentials.com.

Cu toate acestea, date fiind caracteristicile intrinseci ale internetului, noi nu îți putem garanta securitatea optima a informațiilor schimbate prin intermediul acestei rețele.

Ne străduim să îți protejăm datele însă nu îți putem garanta securitatea absolută a informațiilor pe care le trimiți către website. Prin aceasta ești de acord că ne furnizezi datele tale pe propriul risc.

De asemenea, ești de acord ca responsabilitatea securității datelor tale personale este și a ta, în mod egal. Pentru început, ești responsabil pentru păstrarea confidențialității parolelor și a altor mijloace de autentificare folosite pentru a accesa website-ul nostru.

9. Care sunt drepturile tale

În condițiile prevăzute de legislație, în calitate de persoana vizată, beneficiezi de următoarele drepturi:

  • Dreptul să îți retragi consimțământul în orice moment. Iți poți retrage consimțământul asupra prelucrării datelor tale personale în orice moment, chiar daca ni l-ai oferit înainte.
  • Dreptul să te opui prelucrării datelor. Ai acest drept prin transmiterea unei solicitări în orice moment, din motive legate de situația particulară în care te afli, ca datele care te vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Angelica's Essentials SRL sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Angelica's Essentials SRL poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; de asemenea, dreptul la opoziție poate fi exercitat în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care te vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • Dreptul să îți accesezi datele. Utilizatorii au dreptul de a afla daca proprietarul le procesează datele, dreptul de a obține divulgarea anumitor aspecte privind prelucrarea și dreptul de a obține o copie a datelor aflate în proces de prelucrare.
  • Dreptul la rectificare. Utilizatorii au dreptul de a verifica acuratețea datelor lor personale și de a cere să fie actualizate sau corectate.
  • Dreptul la restricționarea prelucrării. Utilizatorii au dreptul, în anumite condiții, să restricționeze prelucrarea datelor lor. În acest caz, proprietarul nu va procesa datele respective pentru niciun alt scop decât stocarea lor.
  • Dreptul la ștergerea datelor. Acest drept este aplicat în anumite condiții: daca datele nu mai sunt necesare în îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate, daca a fost retras consimțământul, daca s-a exercitat dreptul de opunere, daca au fost prelucrate ilegal, pentru respectarea unor obligații legale sau au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
  • Dreptul la portabilitatea datelor. Utilizatorii au dreptul de a primi datele personale într-un format structurat, comun și ușor de citit dar și dreptul ca aceste date să fie transmise de către Angelica's Essentials SRL către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.
  • Dreptul de a te adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente.

În conformitate cu articolul 12.6 al GDPR, când îți exerciți oricare dintre aceste drepturi, Angelica's Essentials SRL, ca operator de date, își rezervă dreptul de a cere o dovadă a identității tale. Te rugam să fii conștient că datele cerute pentru dovedirea identității vor fi șterse imediat ce îți răspundem la cerere.

Suntem obligați să îți răspundem în interval de o (1) lună la toate cererile de exercitare a acestor drepturi. Această perioadă poate fi extinsă la două (2) luni pentru cererile complexe sau cu un volum foarte mare.

Informațiile furnizate precum și măsurile luate în exercitarea drepturilor mai sus menționate îți sunt oferite de Angelica's Essentials SRL în mod gratuit. Cu toate acestea, în cazul în care cererile sunt nefondate sau excesive (repetitive), putem fie să îți percepem o taxă, fie să refuzăm cererea.

10. Informații detaliate despre procesarea datelor tale personale

Datele tale personale sunt colectate pentru următoarele scopuri și folosind următoarele servicii:

  • Analytics

Google Analytics

Este un serviciu de analiză web furnizat de Google. Acesta monitorizează utilizarea website-urilor pentru a crea rapoarte și ne ajută să îmbunătățim experiența utilizatorilor în pagini.

Tip de date personale colectate: Cookies și date privind utilizarea site-ului.

Vezi Politica de confidențialitate Google pentru mai multe informații.

 

  • Contactarea utilizatorului
  • Număr de telefon
  • Utilizatorii care ne furnizează numărul de telefon pot fi contactați cu scop comercial sau promoțional, precum și pentru a primi răspunsuri și asistență la cererile trimise.

    Tip de date personale colectate: Număr de telefon

  • Formular de contact
  • Prin completarea formularul de contact existent pe site, utilizatorii își oferă consimțământul pentru ca site-ul să folosească aceste detalii pentru a răspunde la cererile de informații, oferte sau alte tipuri de cereri indicate prin subiectul formularului.

    Tip de date personale colectate: Nume, prenume, adresă de email, număr de telefon (inclusiv alte date personale introduse în mesaj pe care le transmiți benevol)

    • Comentarii

    Serviciile de comentarii la conținut îți permit să creezi și să publici comentarii la conținutul de pe site.

    În funcție de setările proprietarului, se poate să publici inclusiv comentarii sub anonimat. Daca există o adresă de email printre celelalte date personale furnizate, poate fi folosit pentru a trimite notificări privitoare la noi comentarii pentru același conținut. Tu ești exclusiv responsabil pentru conținutul comentariilor tale.

  • Google Tag Manager
  • Este un serviciu de administrare centralizata a tag-urilor furnizat de Google.

    Tip de date colectate: Cookies și date privind utilizarea site-ului.

    Transferul datelor cu caracter personal

    Datele cu caracter personal furnizate către Angelica's Essentials SRL pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

    12. Confidențialitatea minorilor

    Angelica's Essentials SRL nu contactează cu buna știință sau nu colectează informații de la persoane cu vârsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop solicitarea de informații de orice fel de la persoane cu vârsta sub 18 ani.

    Dacă printr-o eroare intrăm în posesia unor astfel de informații și suntem înștiințați de acest lucru, vom obține consimțământul parental adecvat pentru a utiliza aceste informații sau, în cazul în care nu este posibil, vom șterge informațiile de pe platformă.

    Daca dorești să ne anunți primirea de informații despre persoanele cu vârsta sub 18 ani, te rugam să ne trimiți un email la angelicasessentials@gmail.com.

    13. Modificări în politica de confidențialitate

    Ne rezervăm dreptul de a modifica această politică de confidențialitate. În cazul unor modificări majore pe viitor vei fi înștiințat pe email (daca este posibil) sau prin afișarea unui mesaj specific pe site.

    14. Definiții

    Date cu caracter personal - orice informație privind o persoană fizică identificată sau identificabilă.

    Prelucrare - orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal sau seturi de date cu caracter personal.

    Persoana vizată - persoane fizice ale căror date sunt prelucrate.

    Operator de date personale (Data Controller) - orice organizație, persoană sau organism care determină scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal, controlează datele și este responsabil pentru acestea.

    Împuternicit (Data Processor) - procesează datele în numele unui operator.

    Consimțământ - încuviințarea “libera, specifică, informată și lipsită de ambiguitate” din partea unei persoane, prin care acesta își exprimă acordul privind prelucrarea datelor sale personale pentru unul sau mai multe scopuri, fie printr-o declarație, fie printr-o acțiune afirmativă clară.

    GDPR - Regulamentul General privind protecția datelor (GDPR) a fost adoptat ca Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016. Se aplică direct în fiecare stat membru UE, fără a fi nevoie de o legislație de punere în aplicare.

    Terți - orice persoană fizică sau juridică (autoritate publică, agenție sau orice alt organism), în afara de persoana vizată, operatorul, împuternicitul și persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau împuternicitului, sunt autorizate să proceseze datele.

    Pentru orice întrebări suplimentare referitoare la modul în care prelucrăm datele cu caracter personal sau pentru a-ți exercita drepturile menționate mai sus, te rugăm să ne trimiți un email la adresa angelicasessentials@gmail.com.

    Această pagină web folosește fișiere de tip cookies. Pentru mai multe informații legate de modul de funcționare și folosire a acestor fișiere, te rugam să citești Politica de utilizare a cookies-urilor.