Termes et conditions

1. Definiții și termeni

Angelica’s Essentials – este denumirea comercială a S.C. ANGELICA’S ESSENTIALS S.R.L., persoană juridică de naționalitate romană, având sediul social in Comuna Moșnița Nouă, strada Drogheriei nr. 32, apartamentul 1, județul Timiș , având număr de ordine în Registrul Comerțului J35/4011/2023 , cod unic de înregistrare fiscală RO48967244.

Vânzător – Angelica’s Essentials.

Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.

Client – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoana juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Angelica’s Essentials (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între Angelica’s Essentials și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică înregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

Cont – secțiunea din Site (formată din nume, adresa de e-mail și numărul de telefon asociate contului de client angelicasessentials.com) care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea contului de client angelicasessentials.com sunt corecte, complete și actualizate. Unicitatea Contului va fi verificată prin validarea adresei de e-mail. Odată validată, adresa de e-mail va fi asociată respectivului cont și nu va mai putea fi folosită pentru crearea altor conturi.  

Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Bunuri pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

Lista – secțiunea din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adăuga Bunuri pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții și pe care, ulterior, le poate șterge sau le poate adăuga în coșul de cumpărături („Coșul meu”). Listele  vor fi private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului.

Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de comunicări comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online găzduit la adresa web angelicasessentials.com.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut – reprezintă:

 – toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

– informații legate de Bunurile sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;

– informații legate de Bunurile sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;

– date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene și Condiții.

Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la ofertele sau promoțiile Angelica’s Essentials, informații referitoare la Bunuri adăugate in secțiunea “Cont/Coșul meu”, informații cu privire la Bunuri vizualizate în timp ce Utilizatorul este înregistrat în Cont, sau secțiunea “Cont/Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piața și sondaje de opinie.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun de către Angelica’s Essentials, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Token – număr criptat unic asociat cardului de plata al Cumpărătorului după efectuarea unei plăti on-line și care va putea fi utilizat de către Cumpărător pentru autorizarea Tranzacțiilor.

Algoritm de căutare – format din 2 componente: relevanță text (scor reprezentat de potrivirea dintre termenul de căutare și datele Bunului), popularitatea Bunului în platforma angelicasessentials.com.

2. Documente contractuale

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comandă. Dacă se modifică cantitatea de Bunuri din Comandă, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii.

2.4. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin e-mail și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia, dacă este cazul, fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate, după caz.

2.6. Întregul proces de comandă respectiv retur este descris pe larg în Capitolul 6. Comanda.

3. Politica de vânzări online

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzi îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător. Pentru motive justificate Angelica’s Essentials își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Angelica’s Essentials. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al Angelica’s Essentials, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor sus-menționate.

3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta, inclusiv prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site sau prin formularele online disponibile. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.

3.3. În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, Angelica’s Essentials își rezervă dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumpărătorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

3.4. angelicasessentials.com poate publica pe Site informații despre Bunuri sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care Angelica’s Essentials are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) pentru piața din România și includ T.V.A., iar pentru piețele străine tarifele sunt prezentate în Euro (EUR) și pot include sau nu taxe în funcție de locația clientului.

3.6. În condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site, include Taxa de timbru verde. În cazul în care Utilizatorul/Cumpărătorul solicită detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții Angelica’s Essentials.

3.7. În cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitând-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă moneda în care este afișat prețul Bunului. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

3.8. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.9. După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui Bun, Cumpărătorului i se poate solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisa către adresa de e-mail înscrisă de Cumpărător în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienți/ Cumpărători de pe Site și se implică activ în detalierea cât mai completă a caracteristicilor Bunurilor.

4. Cesionarea și contractarea

4.1. Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

5. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

5.1. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Angelica’s Essentials, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de către Angelica’s Essentials, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Angelica’s Essentials asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al Angelica’s Essentials.

5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are și/sau obține acces prin orice mijloc, se află sub incidența Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat între Angelica’s Essentials și acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulată din partea Angelica’s Essentials cu referire la acel Conținut.

5.4. Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile Documentului.

5.5. În cazul în care Angelica’s Essentials conferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub formă descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existenței acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea există și nu reprezintă un angajament contractual din partea Angelica’s Essentials pentru respectivul Client/Cumpărător/Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Conținut transmis către Client, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea Angelica’s Essentials și/sau al angajatului/prepusului Angelica’s Essentials care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta există, față de respectivul conținut.

5.7. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.

6. Comanda

6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei parți față de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

6.4.1. Neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plații online;
6.4.2. Invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Angelica’s Essentials, în cazul plații online;
6.4.3. Datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

6.5. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la Comandă, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

  – ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;

  – ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese;

  6.6. În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va trebui să contacteze departamentul de suport sau să completeze informațiile solicitate accesând secțiunea “Contul meu“ sub-secțiunea “Comenzi”, “Solicită returnare” .

  6.7. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. În cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maximum 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnată după cum urmează:

  6.7.1. Pentru Comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire în contul din care a fost efectuată plata.
  6.7.2. Pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituirea contravalorii produsului în contul bancar transmis de client.

  6.8. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recentă).

  6.9. Dacă Bunul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou (ambalaj deschis, accesorii lipsă, Bunul este deteriorat), ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea Bunului în stadiul inițial, după caz, sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumpărătorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de către Cumpărător.

  6.10. Pentru plasarea unei Comenzi care conține produse pentru care legislația în vigoare impune vârsta minimă de 18 ani la achiziționare, în vederea achiziționării acestora, Cumpărătorul declară pe propria răspundere că respectă prevederile legale, la momentul achiziției. Angelica’s Essentials, prin intermediul curierilor, poate verifica respectarea prevederilor legale de către Cumpărător, inclusiv în momentul livrării. În situația constatării nerespectării prevederilor legale în vigoare, comanda se poate anula.

  6.11. Diminuarea valorii Bunurilor returnate

  Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumpărătorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Cumpărătorului i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.

  Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Cumpărătorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real.

  Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

  În cazul în care Cumpărătorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumpărătorul  este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

  Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate în cutia Bunului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Bun. Ca urmare,  recomandăm Cumpărătorului atunci când își exercită dreptul de retragere din contract sa îl returneze în ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

  Pentru bunurile returnate ce prezintă urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se acceptă retur numai după aducerea lor la conformitate, implicând  costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valoarea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

  Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultată din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este în responsabilitatea Cumpărătorului. Pentru claritate, din prețul total al Bunului returnat, Vânzătorul va retine o sumă de bani ce reprezintă diminuarea valorii Bunului în proporție de 5%-50% din valoarea inițiala a Bunului, după caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicată către Cumpărător la recepționarea Bunurilor returnate.

  6.12. În cazul în care un Bun comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului, în termen de maximum 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

  6.13. Voucherele de discount emise de Angelica’s Essentials by angelicasessentials.com pot fi folosite pentru toate categoriile de produse, cu excepția produselor din tutun. Pentru comenzile care conțin atât produse din tutun, cât și alte categorii de produse, discount-ul se va aplica doar produselor din alte categorii.

  Pentru comenzile care conțin exclusiv produse din tutun, discount-ul nu va fi oferit, iar voucherul se va anula nemaiputând fi folosit în viitor.

  6.14. Indisponibilitatea unui Bun va fi afișată in Site:

  “stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul Angelica’s Essentials.

  6.15. În cazul beneficiilor oferite Cumpărătorilor, Angelica’s Essentials își rezervă dreptul de a refuza acordarea acestora în cazul în care identifică o tentativă de fraudare a mecanismului de acordare a beneficiilor din partea Cumpărătorul.

  7. Bunuri pentru care nu se asigură dreptul de retragere

  7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

  7.1.1. Contractele de prestări servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
  7.1.2. Furnizarea de Bunuri și/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  7.1.3. Furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
  7.1.4. Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  7.1.5. Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
  7.1.6. Furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  7.1.7. Furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care Vânzătorul nu le poate controla;
  7.1.8. Contractele în cazul cărora Cumpărătorul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
  7.1.9. Furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
  7.1.10. Furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
  7.1.11. Furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.
  8. Confidențialitate
  8.1. Angelica’s Essentials va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.
  8.2. Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe parți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.
  8.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. Angelica’s Essentials nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.
  9. Comunicări comerciale
  9.1. Cumpărătorul/Utilizatorul/Clientul își poate modifica în orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale și tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții, după cum urmează:
  9.1.1. Prin modificarea setărilor din Cont la secțiunea “Abonările mele”;
  9.1.2. Prin accesarea link-ului de dezabonare afișat in Comunicările Comerciale primite de la Vânzător;
  9.1.3. Prin contactarea Vânzătorului.
  9.2. Prin adăugarea de Bunuri în secțiunea din Cont:

  “Coșul meu”, Vânzătorul poate transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

  – la existenta Bunurilor sau Serviciilor în secțiunea “Coșul meu”, și

  – disponibilitate stoc Bunuri sau Servicii adăugate în secțiunea “Coșul meu”.

  “Favorite”, Vânzătorul poate transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

  – la disponibilitatea stocului de Bunuri sau a Serviciilor adăugate în secțiunea “Favorite”.

  9.3. În urma achiziționării unui Bun, Vânzătorul poate transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:

  – sugestii de Bunuri recomandate a fi utilizate împreună cu Bunul achiziționat.

  9.4. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, în orice moment, de la Comunicările Comerciale menționate la punctul 9.3. de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Angelica’s Essentials sau prin contactarea Angelica’s Essentials în acest sens.

  9.5. De asemenea, pentru îmbunătățirea ofertei de Bunuri și a experienței de cumpărare, vom folosi datele dumneavoastră pentru efectuarea de cercetări de piață și sondaje de opinie. Informațiile obținute în urma acestor cercetări de piață și a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate în scopuri publicitare ci doar în cele menționate mai sus. Răspunsurile dumneavoastră la cercetările de piață și sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dumneavoastră și nici transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteți obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piață și sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesaj sau prin contactarea Angelica’s Essentials.

  10. Facturare și plată

  10.1. Prețurile Bunurilor afișate în cadrul site-ului angelicasessentials.com includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

  10.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare. După plasarea Comenzii, modificarea datelor de facturare nu mai este posibilă.

  10.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferentă Comenzii ce conține Bunuri, precum și pentru orice alte plăți aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Cont.

  10.4. Pentru o comunicare corectă a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din contul de client angelicasessentials.com sau și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

  10.5. Prin această modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul său, va deține o evidență a facturilor emise de Angelica’s Essentials, putându-le salva și arhiva la rândul său în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

  10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin adăugarea acestora de către Angelica’s Essentials în Contul său.

  10.7. În cazul în care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecișiopt) de ore în Cont, te rugăm să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: angelicasessentials@gmail.com.

  10.8. Plata prin intermediul contului de client angelicasessentials.com este o modalitate rapidă de plată on-line cu cardul, care constă în efectuarea plății utilizând Tokenul cardului salvat în contul tău de client angelicasessentials.com, fără a mai fi nevoie de introducerea detaliilor aferente cardului de plată la fiecare Tranzacție sau un alt card bancar.

  10.9. Opțiunea pentru plată prin intermediul contului de client angelicasessentials.com poate fi selectata de către Utilizator sau Cumpărător, în platforma Angelica’s Essentials la alegerea modalității de plată.

  10.10. Datele cardului de plată ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile Angelica’s Essentials și nici nu vor fi stocate de către Angelica’s Essentials, ci de către procesatorul de plăți integrat în Site, entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

  angelicasessentials.com furnizează serviciul în domeniul înregistrării și stocării datelor cardului de plată a utilizatorului prin intermediul entității autorizate sa presteze servicii de stocare a datelor de card Shopify Payments, o societate constituită și care funcționează conform legislației din Irlanda, înregistrată în Irlanda, având sediul social situat în 2nd Floor Victoria Buildings 1-2 Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Ireland.

  Datele cu caracter personal conținute în baza de date de tokenizare vor fi prelucrate în conformitate cu dispozițiile legislației aplicabile, în special Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, care abrogă Directiva 95/46 / CE (denumit în continuare „GDPR”). angelicasessentials.com, în calitate de operator al datelor personale conținute în baza de date de tokenizare, încredințează Shopify prelucrarea datelor menționate mai sus, în scopul necesar prestării serviciilor de tokenizare.

  11. Livrarea bunurilor

  11.1 Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

  11.2. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor pe teritoriile țărilor adresei de livrare specificate în Comandă.

  11.3. Angelica’s Essentials în calitate de Vânzător își rezervă dreptul de a ajusta valoarea unei extra-taxe de livrare în cazul comenzilor cu valori mai mici decât o anumită sumă, respectiv valoarea sumei comenzilor sub care se va aplica extra-taxa de livrare.

  11.4. În anumite situații independente de Angelica’s Essentials, din diferite cauze, pot apărea neconformități la livrare. Din acest motiv recomandăm ca la recepția coletelor de la curieri să fie avute în vedere următoarele aspecte:

  11.4.1. În cazul în care coletul prezintă semne de lovituri, murdărie, bandă de sigilare ruptă, persoana care primește comanda va solicita curierului procesul verbal de constatare.

  În cazul în care curierul nu pune la dispoziție procesul verbal de constatare, mențiunile se fac pe borderoul curierului sau pe AWB.

  În funcție de gravitatea deteriorării coletului, sunt două cazuri:

  • Colet cu semne majore de deteriorare, caz în care clientul îl refuză cu mențiunea „colet deteriorat” în Procesul Verbal / borderou/ AWB;
  • Colet cu semne minore și produsele se pot folosi, caz în care clientul acceptă coletele, însă cu aceeași mențiune „colet deteriorat”, deoarece este posibil ca ulterior să constate că are și produse deteriorate pe care dorește să le returneze.

  În lipsa mențiunilor din Procesul Verbal, borderou sau AWB, Angelica’s Essentials nu va înlocui coletele/produsele reclamate ulterior de client.

  11.4.2. Clientul va verifica dacă primește Comanda în partidă completă sau parțial, comparând numărul de colete primite cu numărul indicat pe AWB. În cazul în care nu primește partida completă, clientul va menționa această neconformitate în Procesul Verbal, borderou sau AWB și va anunța Consultantul de Relații cu Clienții Angelica’s Essentials despre neconformitate.

  În lipsa mențiunilor din Procesul Verbal, borderou sau AWB, Angelica’s Essentials nu va suplimenta numărul de colete lipsă reclamate ulterior de client.

  12. Garanții

  12.1. Toate Bunurile comercializate de către Angelica’s Essentials beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

  12.2. În cazul Bunurilor vândute și livrate de Angelica’s Essentials, certificatele de garanție sunt emise direct de către producător.

  Lipsa certificatului de garanție al Bunului trebuie semnalată în maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la recepția Bunului pe adresa angelicasessentials@gmail.com . Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

  13. Transferul proprietății bunurilor

  13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plații din partea Cumpărătorului în locația indicată în Comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

  14. Răspundere

  14.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

  14.2. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (utilizator și parolă) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

  14.3. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau contactarea prin intermediul formularului de Contact și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existența sa la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau a formularului de Contact și/sau la data plasării Comenzii.

  14.4. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugam să verificați periodic conținutul acestui Document.

  15. Prelucrarea datelor cu caracter personal

  15.1. Te rog să parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

  16. Folosirea cookies-urilor

  16.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

  17. Forță majoră

  17.1. Nici una din parți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

  17.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte parți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

  18. Legea aplicabilă - Jurisdicția

  18.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Timișoara.